Vill du köpa hund?

Går du i tankarna att köpa en egen fyrfotad vän i form av en hundvalp? Vad roligt! Men tänk på att först läsa olika djurguider och tips och råd om vad man ska tänka på. Det är alltid bra att veta att det tar tid att ha djur, det gäller att du rannsakar dig själv för att se att du har den tiden. Sen är det även bra att kolla på om du är en lämplig hundägare. Det betyder inte hur du är som person, utan det handlar om hur du har det i livet med jobb och annat. När du ska köpa hund är det även bra att läsa på om den rasen du tänkt köpa. Träffa gärna flera uppfödare med av rasen.

Köp inte första bästa

Alla valpar är söta, så det kan vara svårt att motstå första valpen du besöker. Men, se till att besöka flera uppfödare med kullar. Satsa gärna på en rashund, även om det finns många fina hundvalpar på blocket, som är av blandras. Att du och den person som föder upp valparna har bra personkemi är även det viktigt. Se till att du även får fortsätta hålla kontakten med uppfödaren efter så att du kan ställa frågor och få tips och råd. 

Ta reda på så mycket du kan innan

Om du tidigare inte haft hund, läs på så mycket du kan om allr du kan komma över. Här på Svenska Kennelklubbens sida så har du många bra tips och råd!

 

4 Apr 2018