Sätta upp lampa ute

Nu när det är mörkt ute och vintern börjar närma sig tänkte jag det var en bra idé att sätta upp lite belysning utomhus. Jag beställde alla prylar på nätet och sedan när jag skulle sätta igång blev jag lite osäker på var jag skulle hämta strömmen från så jag ringde elektriker i Gävle för att fråga om råd. 

Döm om min förvåning när han berättade att jag var extremt nära att utföra en illegal elinstallation. Inte nog med att det jag tänkte göra var olagligt, det kan tydligen också leda till fängelse i max 6 månader. Det vill man ju inte!

Det löste sig

Tänk att när man pratar med rätt person så löser sig det mesta. Nu bor vi ju inte nästgårds till Gävle precis men han jag samtalade med berättade att de har en organisation som hjälper till över hela landet. 

Tre dagar senare stod elektrikern på gården och kikade på mina planer. Jag hade tänkt helt rätt och det visade sig att han kunde inspektera det jag gjort redan istället för att ta bort det och sedan göra själva kopplingen i elcentralen. 

Så nu finns det ljus i trädgården så man slipper nattrasta hundarna i totalt mörker. Det blir fint till vintern också när snön lägger sig och lampans sken kommer att kastas ut över det vita täcket. Jag längtar redan lite faktiskt och det är inte utan att det spritter lite i julmusik-tarmen också!  

2 Nov 2021