Smart med foderautomat till katten

Något som kan vara smart att satsa på, det är en foderautomat för katter. På husdjursrevyn.se kan du jämföra olika modeller. Fördelen att ha en sådan är att du då kan ha koll på din katts matvanor. Du kan ge din katt en mer hälsosam kosthållning. Sedan så sparar du tid med genom att inte behöva fylla på hela tiden med ny mat. Är det så att du har flera katter så finns det foderautomater som styrs med chip. Det gör att den kan portionera rätt mat till rätt katt.

Bra för katter med problem

En foderautomat är även bra om det är så att du har en katt som har magproblem och att de behöver då utfodras i små portioner, dygnet om.

Det är även bra att ha en sån här foderautomat  om du måste vara borta under dagen och katten är inne själv i hemmet. En katt bör äta runt åtta små portioner per dygn. Om du är på jobbet och inte kan ge mat, så kan den bli hungrig. Då är det bra att den på egen hand kan få maten i automaten. Det kan vara smart ställa in den så att den öppnar upp bestämda tider.

Det kan vara väldigt skönt med en foderautomat som utfodrar katten på natten och morgonkvisten. Så slipper du gå upp för att göra det då den jamar och säger att den vill ha mat, typ nu!

17 Jan 2021