Egen byggställning?

Om man bor i hus så ska man upp och ner för stegar så många gånger på ett år att man nästan börjar gråta. Det ska rensas i stuprören, man ska måla huset, man ska byta vindskivor och ibland är det en och annan takpanna som ska korrigeras. Det börjar bli lite tråkigt faktiskt, och det är därför jag gjorde slag i saken och köpte mig en egen byggställning. Inte en sån där stor sak som man bygger runt hela huset alltså, utan en hantverkarställning som man kan flytta omkring. 

Inte så dyrt som man kan tro

När jag började leta efter en hantverkarställning så var jag faktiskt helt beredd på att få punga ut med mer än tio tusen, så jag blev faktiskt glatt överraskad att det fanns såna som kostar runt fem, sex tusen istället. Så jag köpte en i lättmetall med hjul på. Arbetshöjden är ungefär 3 meter, och om man vill så kan man köpa till delar så den blir ännu högre. 3 meter räcker ju inte riktigt om man vill upp i nock och jobba, men man kommer rätt långt ändå. 

Så nu har jag en byggställning hemma. Jag har använt den flera gånger i sommar och kommer att använda den igen i höst. Räknar jag på vad det skulle kosta att hyra en hantverkarställning, eller en skylift för den delen, så har jag nog tjänat ihop den redan till våren.  

29 Aug 2020