Kan alla anlita städhjälp?

Min första tanke är ju att det är svårt att be någon komma och städa om man har djur inne. Det är ju alltid lite mer att göra då om man säger så. Alla som har hund och katt vet vad jag menar! Det är hår, någon har spytt upp något konstigt under soffan och det finns rester av djurmat på tapeterna och på golv. Djurägare städar ofta, så ofta att jag har funderat på att flyttstäda hemma bara för att få det riktigt rent igen! 

Undrar vad det skulle kosta

Jag hittade ett par olika företag som utför allt från studentstäd till dödsbo-städ - och allt däremellan. Genom att jämföra deras priser såg jag att det kostar mellan 1 000 - 3 000 kronor beroende på vad man vill ha för hjälp. 

Det vore värt den summan att få det riktigt rent en gång och sedan kanske det är roligare att städa själv igen? 

Tips för städningen hemma

Alla har ju inte pengar över för att hyra in städhjälp, det vet jag. Så jag har tagit fram några tips så det blir enklare.

  1. Gör en checklista som du städar utifrån. Ta med allt som ska städas och bocka av när det är gjort. 
  2. Rom byggdes inte på en dag! Städa inte hela huset på en gång, det blir för jobbigt. Dela upp det i olika sektioner som städas olika dagar. 
  3. Släng ut djuren. Eller stäng in dem i ett rum där du inte städar. Visst är det roligt att se hunden jaga munstycket på dammsugaren, men det blir mycket jobbigare! 
27 Jul 2021