Dags för fönsterbyte

För några år sedan bytte min bror fönster hemma och här funderades det högt och lågt på om samma sak skulle ske. Det forskades en del och jag hade till och med hittat en glasmästare som jag funderade på att kontakta. Men av någon anledning så rann det ut i sanden. 

Nu är det dock dags att skaffa nya fönster och jag ser verkligen fram emot det. Det kommer att bli ett fönsterbyte med Mockfjärds. Det är en glasmästare som tydligen finns i nästan hela landet och jag tycker de känns ärliga och stabila. 

Vilken typ ska man välja?

Det svåra nu är ju vad man ska tänka på inför fönsterbyte. Ska jag välja en träram runt som det är nu eller ska man gå över till ett annat material som plast eller aluminium? Det här är ju något som kommer att sitta på huset så länge jag lever i alla fall så det gäller ju att jag blir nöjd med resultatet. 

Jag vet att jag vill ha spröjs. Det är snyggt och det gör att man det där lite lantliga utseendet. Det finns lösa fönsterspröjs att köpa så det är ju inget problem egentligen. Jag har skickat foton på huset till Mockfjärds och väntar nu på svar. De har säkert bra tips på olika fönster som jag kan välja mellan. Eller så kanske de kommer hit och mäter och kan då visa nya fönster som funkar med mitt hus. Jag får nog kolla mejlen och se hur långt de kommit. 

31 Jul 2021