Vi ska renovera vår trappa

Vi har renoverat vår trappa och jag är så nöjd. Det har inte haft så stort utrymme att vi har kunnat ha en bred och fin trappa, men när vi flyttade in var det en enklare variant av trappa med gallerliknande trappsteg. Vi märkte att hundarna inte gillade trappan och tyckte att det var otäckt att gå i den. Därför bestämde vi oss för att installera en ny trappa där den gamla var förut. Vi renoverade också rummet och målade om. Vi hittade en ärtgrön väggfärg. Jag blev faktiskt väldigt nöjd.

En trappa i trä

Vi valde en trappa helt i trä. Det var bättre än en hård och kall trappa i något slags metall. Ingen av oss gillade en "grilltrappa", den var obekväm att gå i. NU har vi fått en trappa helt i trä och med ett räcke, också i trä, som går helt och hållet i vitt. Jag gillar vita trappor, liksom vita grindar och staket. Som också ska vara helt i trä. Det är snyggast.

Hittade hantverkare i Uppsala

Det bästa var att vi hittade snickare som finns här i närheten. De har ett snickeri som gör trappor och räcken i Uppsala. Som tur var fanns de nära här, men har ett arbetsområde som går ända till Gävle i norr till södra förorterna till Stockholm.

5 Dec 2017