Tunnelväxthus för ökad självförsörjning

Vi som gillar djur gillar ofta också att odla. Det handlar nog om en vördnad för livet och vad naturen ger, oavsett om det gäller kärlek och omtanke i form av husdjur, kött från lantgårdens boskapsdjur eller grönsaker från land och åkrar. Inte sällan kombineras dessa i harmoni där man har husdjur som vakt och sällskap. Boskapsdjur och höns för att få ägg och kött, men även för att sluta kretsloppet i form av gödsel och markhållning. Ett växthus är en självklar del på självhushållarens gård. Många väljer ett tunnelväxthus för att de är tåliga och ger stor odlingsareal till ett relativt lågt pris.

Olika varianter

En del väljer ett enkelt tunnelväxthus med tunn byggplast runtom, men nackdelen är att det sällan överlever vintern eller hård blåst. Då är det bättre med tunnelväxthus med välvd polykarbonat där snön lätt glider av växthuset och där vinden leds runt och man får en stadig tunnelkonstruktion.

Nu kan även privatpersoner köpa även större tunnelväxthus t.ex. Tunnelväxthuset fermer som kan förlängas i sektioner upp till över hundra kvadratmeter om man vill det.

Här finns det gott om plats att odla både grönsaker och annat och med den rymliga höjden kan man även använda lantbruksmaskiner för underlättad skötsel.

Ett tunnelväxthus smälter också in bra i omgivningen utan att störa den omkringliggande miljön.

1 Jun 2018