Sänk hemförsäkringen

Det finns sätt som man själv kan göra för att sänka hemförsäkringen. Bor man i ett inbrottsbenäget område är det inte roligt att få besök av tjuvar. Det är sådant som kan höja hemförsäkringen. De har personal som räknar ut risken för inbrott och hur stor risken är för att försäkringsbolaget riskerar att betala för inbrott som skett i ditt hem. Just för att minska risken för besök av inbrottstjuvar är följande tips på. De kommer från en site som är en Ekonomiblogg:

Så sänker du risken för inbrott

  1. Skaffa gallergrindar för fönster och altan- och balkongdörr. Det stärker ditt hem och gör det svårare att bryta in sig i ditt hem. De behöver inte se fult ut, tvärtom finns det gallergrindar som kan göra fönster och dörrar riktigt snygga.
  2. Samla alla dina försäkringar i ett och samma bolag. Många av dem kan ha upp till 20 procents rabatt på hemförsäkringen om du samlar alla dina försäkringar i samma bolag.
  3. Gå med i ett fackförbund. Vissa fackförbund har förmånliga hemförsäkringar med bra rabatter för sina medlemmar. Vissa kan till och med erbjuda sina medlemmar gratis hemförsäkringar.
  4. Höj självrisken. Låter det osannolikt? Det kan man faktiskt göra. Är man beredd att betala en högre självrisk blir den månatliga avgiften lägre.
  5. Skaffa larm och säkerhetsdörr. På samma sätt som med gallergrindar för fönster och dörrar kan ett larm och säkerhetsdörr sänka risken för inbrott och därmed sänka avgiften för din hemförsäkringen.
  6. Gå igenom dina olika avtal vad gäller dina försäkringar. Har din livssituation förändrats så att du inte behöver alla olika försäkringar?
30 Aug 2017